Portioner: ca 12-15 st
Tillagningstid: 40 min
Instruktioner:
- Förbered ugnen: Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda de torra ingredienserna: I en stor skål, rör ihop havremjöl, proteinpulver, bakpulver, kanel, ingefära, kardemumma och salt.
- Vispa de våta ingredienserna: I en separat skål, vispa äggen lätt och blanda i honung (eller fibersirap) och smält kokosolja.
- Kombinera och tillsätt fyllning: Häll de våta ingredienserna i de torra och blanda tills du får en smidig deg. Tillsätt hackade mandlar och eventuell mörk choklad.
- Forma degen: Forma degen till en avlång limpa, ca 4 cm bred och 2 cm hög, och lägg på bakplåtspappret.
- Första gräddningen: Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills den stelnat men fortfarande är mjuk i mitten.
- Skär och grädda igen: Ta ut limpan och låt svalna i 5 minuter. Skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt.
- Andra gräddningen: Grädda i ytterligare 10 minuter, vänd dem och grädda i 10 minuter till, tills de är gyllene och knapriga.
- Låt svalna: Låt biscottin svalna helt på ett galler. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
Ingredienser:
- 2 dl havremjöl (eller mixade havregryn)
- 1 dl Optimal Vibe Golden Biscuit proteinpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk malen ingefära
- ½ tsk kardemumma
- En nypa salt
- 2 ägg
- 2 msk honung eller fibersirap
- 1 msk kokosolja (smält)
- 1 dl hackade mandlar eller valnötter
- ½ dl hackad mörk choklad (valfritt, för extra lyx)