Juliga Protein-Biscotti med Golden Biscuit Proteinpulver

Juliga Protein-Biscotti med Golden Biscuit Proteinpulver

Portioner: ca 12-15 st
Tillagningstid: 40 min

    Instruktioner:

    1. Förbered ugnen: Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
    2. Blanda de torra ingredienserna: I en stor skål, rör ihop havremjöl, proteinpulver, bakpulver, kanel, ingefära, kardemumma och salt.
    3. Vispa de våta ingredienserna: I en separat skål, vispa äggen lätt och blanda i honung (eller fibersirap) och smält kokosolja.
    4. Kombinera och tillsätt fyllning: Häll de våta ingredienserna i de torra och blanda tills du får en smidig deg. Tillsätt hackade mandlar och eventuell mörk choklad.
    5. Forma degen: Forma degen till en avlång limpa, ca 4 cm bred och 2 cm hög, och lägg på bakplåtspappret.
    6. Första gräddningen: Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills den stelnat men fortfarande är mjuk i mitten.
    7. Skär och grädda igen: Ta ut limpan och låt svalna i 5 minuter. Skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt.
    8. Andra gräddningen: Grädda i ytterligare 10 minuter, vänd dem och grädda i 10 minuter till, tills de är gyllene och knapriga.
    9. Låt svalna: Låt biscottin svalna helt på ett galler. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.

    Ingredienser:

    • 2 dl havremjöl (eller mixade havregryn)
    • 1 dl Optimal Vibe Golden Biscuit proteinpulver
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk kanel
    • ½ tsk malen ingefära
    • ½ tsk kardemumma
    • En nypa salt
    • 2 ägg
    • 2 msk honung eller fibersirap
    • 1 msk kokosolja (smält)
    • 1 dl hackade mandlar eller valnötter
    • ½ dl hackad mörk choklad (valfritt, för extra lyx)
    Tillbaka till blogg